Resväskor, vilken ska jag välja inför resan?

Vilken resväska ska jag välja?Resväskor

Att välja rätt bagage kan hjälpa till med att förhindra dessa mindre tragedier. Förutom andra olägenheter som besvärliga bagageavgifter för ett överdimensionerat bagage. Eller förlägenhet att försöka klämma fast din massiva nylonväska i överliggande facket. Som otåliga passagerare kämpar för att komma undan. Välj rätt handbagage och upplev friheten att resa med bara en vidarebefordran du behöver inte oroa dig för förlorat bagage. Eller extraavgifter om du kan packa vad du behöver i en bra storlek. Om du checkar en väska. Känner du dig säker på att den kommer att förbli intakt om du väljer ett robust och pålitligt varumärke. Så här väljer du bagage som passar dig.

Transportsätt

Kommer du att ha flera byten eller flygningar? Kommer din resa att omfatta tåg eller bussresa? Om du ska vara på resande fot och flytta mellan flera typer av transporter. Vill du absolut ha en lättbearbetad eller ryggsäck. Som är lätt att hantera och passar in i bagageutrymmen av tåg, flygplan och bussar.

Ska jag välja en hård eller mjuk väska?

Mjuka väskor är vanligare än hårda skal och är lättare att pressa in i överliggande utrymmen. Dessa påsar absorberar också chock bättre än deras gjutna motsvarigheter. Mjuka väskor finns i en mängd olika modeller. Till exempel kan du köpa en carry-on med en dragkedja med ryggsäck. Eller en väska som kan antingen vara fastspänd på ryggen eller köra genom flygplatsen.

Många ultralätta bagagetyper är dubbelsidiga och kan hjälpa dig att uppfylla viktbehovet för kontrollerat bagage. Om din tätt packade väska väger mer än vad du gör. Titta på att köpa en lätt väska som kan spara några kronor. Korsade väskor skyddar bräckliga föremål bättre än mjuka väskor och är enklare att rengöra vid behov.

Oavsett om du väljer en ensidig resväska eller en mjuk, var du säker på att du betalar för god kvalitet. Spetsigt, kantigt bagage kan bryta eller spricka under tryck, medan billigt mjukt bagage kan rivas upp.

Typ av resa

Kommer du att campa på avlägsna platser eller bo på ett trevligt hotell? Beroende på var och hur du reser, varierar mängden och typen av redskap du behöver. En resenär på resande fot letar efter det lättaste resepaketet. Medan de som bor på hotell eller vandrarhem lättare kommer att kunna överväga ett stycke rullande bagage.

Vilken storlek på väska ska jag köpa?

Som en allmän regel. Ta en transportväska som inte är större än 45 tum (längd plus bredd plus höjd). Och en kontrollerad väska som inte är större än 62 tum (längd plus bredd plus höjd). Som är standarden för de flesta större flygbolag i USA. Även om du kanske vill ta med dig en så stor väska som möjligt på planet. Kom ihåg att om du inte kan lyfta din väska över huvudet. Kommer du inte att kunna placera den i bagagefacket.

Kolla ditt flygbolagets hemsida för information om vilka storlekar på väskor du kan kontrollera eller ta med ombord. Och kom ihåg att många flygbolag har olika storlekskrav för internationella / inrikesflyg.

Vid flygning på ett mindre flygbolag i ett främmande land kan acceptabla bagagevikt och storlekskrav vara en skarpskott. Du vill inte upptäcka att du måste lämna en av dina väskor. Eller betala extra avgifter när du försöker gå ombord på ett 20-sitsplan för ett inrikesflyg i Costa Rica. Kontrollera bagagekraven för varje flyg på din resplan.

Aktiviteter

Vilken typ av aktiviteter kommer du att göra och vad behöver du för att packa för att göra dem? Om du lägger på en strand och planerar att packa baddräkter och saronger. Kommer ditt behov av resväska sannolikt att vara mycket annorlunda. Än någon som kommer att packa klättring och använda flera transportsätt för att komma dit.

Längd på resan

Hur länge ska du resa? För en weekendresa kan du kanske passa allting till en lättbearbetning. För ett längre äventyr. Vill du överväga ett stycke rullande bagage beroende på vilken typ av redskap du behöver ta med.

Resväska äldreVad är mina bagagealternativ?

De flesta väskor, från ryggsäckar till större bagageväskor, kan köpas med hjul, ryggband och / eller utdragbara handtag. Medan handtag och bärremmar är konsekvent användbara funktioner. Blir vissa resenärer frustrerade av styva bagagehjul, vilket oavsiktligt kan leda en tung väska över en oskyldig passagerares fot. Om det låter som du, leta efter spinnare bagage med hjul som kan vrida 360 grader. Vilket möjliggör större kontroll och enklare manövrering.

Ryggsäckar

finns i olika storlekar, både med och utan ramar. De är ett bra alternativ för alla som planerar att campa, vandra eller göra andra utomhusaktiviteter. Även stora bagagestycken kan bli ryggsäckar när de har vadderade bärremmar. Vi älskar dessa säckar. Men se till att du bandar ner några rejäla band om du kontrollerar din ryggsäck. För att hindra dem från att fastna i bagagekarusellen.

Påsväskor

är inte längre bara en enhet för att bära dina handdukar till och från gymmet. Många moderna påsväskor har tillbehör som hjul eller ett utdragbart handtag; Dessa väskor säljs ofta som ”resväskor”. Medan en traditionell liten eller medelhög påsväskor passar snyggt i överliggande facket. Kan det påkalla din arm eller axel om du måste bära den för långa avstånd. För omfattande resor, gå alltid till ett stycke som har hjul eller bärremmar.

Traditionellt bagage

finns i två modeller: hård sida och mjuk. Hårda sidor är gjutna av svåra att uttala material som polypropen och polykarbonat. Mjuka väskor kan tillverkas av tyger såsom mikrofiber, läder, nylon, PVC eller polyester. Vissa mjukväskor är utbyggbara och rymmer upp till 25 procent mer om du behöver utrymmet.

Resväska flygplanTyp av resa

Kommer du att campa på avlägsna platser eller bo på ett trevligt hotell? Beroende på var och hur du reser, varierar mängden och typen av redskap du behöver. En resenär på resande fot letar efter det lättaste resepaketet. Medan de som bor på hotell eller vandrarhem lättare kommer att kunna överväga ett stycke rullande bagage.

Lämna ett svar