Ödlor som är lätta att sköta i terrariet

Terrarium

Ett flamsäkert träterrarium med glasfront och utrustade luftutsug är det mest lämpliga. Minsta storleken ska vara 90x60x60cm. Alla reptiler är kallblodiga och behöver en extern värmekälla för att behålla sin kroppstemperatur. Varje typ av ödla kräver olika grader av uppvärmning, men alla ödlor dra nytta av ett antal temperaturer inom terrariet.

Ena änden av terrariet bör ha extra uppvärmning. Vilket skapar en termo-gradient som gör att ödlan kan välja sin önskade temperatur. Termometrar ska placeras i varje ände av terrariet för att övervaka temperaturen. Den totala terrarium temperaturen bör styras av en termostat. Trådnäts skydd bör monteras över alla värmekällor som används för att förhindra termiska brännskador.

Temperatur

Värme kan tillhandahållas genom att använda golvvärmemattor och spotlights. Din husdjursbutik kommer att ge råd om lämpliga produkter. Skapa en termisk gradient på 25 ° C i det kalla änden. Och 45 ° C vid den varma änden för berber skinkar och 30-40 ° C för blåtungade skinkar. Nattemperaturen kan släppas med några grader i båda ändarna.
Solande Skinkar är dagliga ödlor och kräver UV-belysning för att helt absorbera och utnyttja kalcium i kosten. Det här ljuset bör vara kvar i 10-12 timmar på dagen. Lamporna behöver bytas från tid till annan och din husdjursbutik kommer att ge dig råd.

Luftfuktighetsskenor som är ökenarter kräver låg luftfuktighet och god ventilation. Ge ett område med fuktigt substrat i det kalla avloppet eller en fuktig reträttlåda under skurperioderna.

Inredning

Terarriets golv bör täckas med ett lämpligt underlag. Som kalksand, reptilbark, spånskivor, djupt nog för att din skink ska hälla in. Ge ett spotljus för att bada och placera stenar under den. Ge gömställen och några grenar för klättring och solande.

Rengöring Avlägsna avföring och oäten mat varje dag. Vatten och matskålar ska tvättas, torkas och fyllas om dagen. Vivariumer ska regelbundet rengöras och desinficeras med ett desinfektionsmedel för husdjur.

Allmän vård

SkinkEn frisk skink ska vara ljus och varsam. Kroppen ska vara väl täckt med inga tecken på lös hud. Det bör inte finnas tecken på diarré. Klor kan bli övervuxna och måste trimmas, kontakta din husdjursaffär eller veterinär. Diarré: Detta kan orsakas av felaktig utfodring eller intern parasitinfektion. Munnen rot: ostliknande sänkor förekommer i munnen. Andningssvårigheter: Tecken inkluderar vätska eller slem från näsan. Benstörningar: Tecken inkluderar käkdeformering, dåligt formade lemmar, svullna extremiteter och en mjuk deformerad mun. Detta beror på dålig näring och brist på kalcium och vitaminer. Den kan vändas om den fångas i tid.

Om du är orolig för hälsan på din skink bör du kontakta din veterinär så snart som möjligt.
Vissa reptiler bär en naturligt bildande bakterie, Salmonella. Salmonella kan endast kontraheras genom intag. God hygien och tvätthänder efter hantering av skinken bör förhindra eventuella problem.

Smutsigt underlag

Ska kasseras och bytas ut. Desinfektionsmedel kan användas i terrariet, din husdjursbutik kan att ge råd. Matning och vatten. Skinkar är allätare och blir mer vegetariska när de blir äldre. De kommer att äta en varierad kost av levande insekter, frukt och grönsaker. Unga skinkor ska matas dagligen med en fjärdedel av deras kost bestående av frukt och grönsaker. Vuxna ska matas fyra till fem gånger i veckan med hälften av kosten bestående av frukt och grönsaker.

Köttprotein kan levereras som syrsor, mjölmaskar och pinkie-möss. Vaxmaskar kan matas sparsamt eftersom de har hög fetthalt. När matar syrsor mata några i taget, om de äts lätt mata ett par mer. Grönsaker: broccoli, morötter, courgetter, maskros. Frukt: äpplen, apelsiner. Frukt och grönsaker ska tvättas och torkas innan de matas och skärs i bitar av bitar. All mat ska blandas med vitamin- och kalciumtillskott. Grunda mat och vatten skålar bör tillhandahållas.

Leopard-gecko (Eublepharis macularius) eller afrikansk feta tailed gecko (Hemitheconyx caudicinctus)

Dessa två ödlor klumpas ihop eftersom deras vård är så lika. De är både lätta att ta hand om. Och bra om du letar efter en öken i stället för en tropisk.

Dessa två geckor är mycket mjuka. Majoriteten är små korvliknande varelser. De är crepuskulära och UVB är inte en nödvändighet om deras kostintag av kalcium är reglerat. De gillar det hett, så de behöver en tankundervärmare. Äkta insektsätare, de kräver även levande insekter. Detta är en liten nackdel, men en vuxen gecko äter bara ett dussin syrsor varannan dag. Eller ett halvt dussin kackelackor varannan dag. De lever 15-20 år.

 

Eldskink (Lepidothyris fernandi)

Eldskinkar är ett utmärkt alternativ den större och mer vanliga Blåtungad Skink. Dessa ödlor är mindre krävande.
Dessa är små skinkar. De är skygga, och tycker om mycket markskydd som korkbark och stenhud. De behöver moderat fuktighet 60-75% och ett bäckområde på 85F. UVB är en nödvändighet, med en 12 timmars fotoperiod.

De är tekniskt allätare, men majoriteten av deras diet ska vara krossade syrsor, kackelackor, mjölmaskar, phoenixmaskar, daggmaskar etc. De borde äta små mängder lövgröna grönsaker och frukter. När det gäller hanterbarhet kan de vara nippy, speciellt som ungdomar, men ofta lugna sig. Hantering ska fortfarande hållas 1-2 gånger i veckan. De är inte fruktansvärda vanliga.

Grön Anole (Anolis Carolinensis)

Grön-AnoleAnoler kommer i många storlekar, lite längre än en fot! Men gröna anoler är små, extremt vanliga och trivs i fångenskap.

Gröna Anoler är en bra reptil för att introducera dig till mellanliggande delar av reptilvård. Utan att vara alltför känsliga och lätta för att dö. De är praktiskt taget överallt och väldigt attraktiva. De kan dock inte hanteras. Hantering spänner på dem, och bör inte vara en vanlig sak.

Deras bett är försumbar i värsta fall. De behöver UVB-ljus och en anständig omgivningstemperatur och äter levande insekter. De kommer ibland att äta fruktpuré och kan erbjudas papaya, persika, mango och crested gecko diet som en utfodring. Om det inte var för den här artens hårda natur kan de betraktas som en mellanprodukt. De lever 8-10 år. Om du kan uppskatta en reptil utan att behöva ta det hela tiden. Är det här en bra art för dig, och ett bra alternativ till de mer känsliga daggrynorna (Phelsuma sp.). De är som små gröna pärlor.

Mali dabbagam (Uromastyx maliensis)

Detta är den ”svåraste” arten på listan, vilket kräver den största burgen. Ändå är det relativt enkelt och en bra introduktion till medelstora ökenarter och brukar ha en stor personlighet. Ge något för din uromastyx att gömma sig, klättra upp och äta på. Ett vattenfat är inte nödvändig eftersom uromastyx får sitt vatten från maten. Vissa veterinärer kommer att rekommendera att ge en grundrätt för att tillåta blötläggning.

Det finns 5 arter av Uros, men Malis är den minsta. De är främst växtätare, men behöver små mängder protein i form av insekter ungefär två gånger i månaden för vuxna. Stapelfödan av deras diet bör vara näringsrika bladgrönsaker. Och frön som kale, senapsgrönsaker, collardgrönsaker, morotstoppar, strimlad morot, maskrosgrönsaker, endiv, sesamfrön, hirs och squash. När de hanteras är de i allmänhet väldigt avslappnade. Men deras spikiga svans kan göra vissa skador när de smälter på dig. De behöver ett 150 liters terrarium, och en mycket varmt och soligt dagtids område. Ca 43 C är helt bra för vuxna, men en nattdröm rekommenderas. UVB-ljus är också mycket viktigt för dessa djur. De är dock mycket hårda, behöver inte alls levande insekter alls och hanterar bra.

Ögonfransgecko (Correlophus ciliatus)

Ögonfransgecko geckos är söta, lättillgängliga och oerhört lätt att ta hand om.

Geckos har varje individ sin egen personlighet, men är i allmänhet mycket toleranta för hantering. Precis som med någon reptil bör den hållas till ett rimligt minimum, och en skrynklig gecko kan släppa sin svans. De flesta djuraffärer bär dem, men de är snälla dyra. Deras omsorg kunde inte vara enklare. De trivs vid rumstemperatur, kräver ingen UVB, och deras kost tillgodoses av en färdigmatad mat!

EldskinkVanligtvis är det en riktigt dålig idé, men Repashy gör ett helt trovärdigt välutforskat måltidspulver. Ett annat plus är att de nästan aldrig behöver levande mat, även om insekter kan erbjudas från tid till annan. De behöver bara en lätt dimma, och de är verkligen allätare men är nästan helt fruktätare. Slutligen, deras största storlek är 20 cm. De behöver inte större än 75 liters terrarium. De lever 15-20 år.

 När du väljer din första reptil

är det viktigt att du gör all din läsning och forskning innan du köper din följeslagare! Det kan tyckas som sunt förnuft när du får veta det. Men nästan tror ingen att göra det på egen hand.

Och innan jag börjar på allvar, låt mig säga det här. Få inte en reptil och förvänta dig att ditt barn. Ska ta hand om det på något sätt form eller form. Lita inte på dem att undersöka om det är vård. Låt dem inte välja vad de vill ha.

Så vad är egentligen bra arter att börja med? Jag ska döma arter baserade på total kostnad för dem djur och deras inrättande, enkelhet, temperament och tillgänglighet. Men vissa (mest) människor vill ha en helt tam reptil. Som kommer att tolerera all slags hantering och bestämmer sig för att äga mycket lättare. Att hantera arter till förmån för detta. Snälla, låt inte ditt önskemål om ett ”snällt” djursköld vara din dom! Trots att en skäggig drake kan se ut eller fungera sällskapligt. Betyder det inte att det är till och med ett marginellt bra val för dig.

Och något som gäller för någon av dessa arter. Välj alltid en äldre individ, helst inte en ungt!. Ett ungt djur är mycket lättare att stressa och döda, och mycket mer mottagligt för sjukdom.

 

Lämna ett svar